Miksi B2B-sisältömarkkinointi epäonnistuu?

Miksi B2B-sisältömarkkinointi epäonnistuu?

Viimeisten vuosien aikana on hehkutettu paljon sisältmarkkinointia. Tässä markkinointipäättäjien 3 yleistä kompastuskiveä.

Vaikka sisältömarkkinoinnin saarnaajat ovat jo olleet monta vuotta esillä Suomessa, sen todellinen teho on monesti jäänyt käyttämättä ja tulokset hämärän peitossa. Kansainväliset markkinat ovat vielä monta askelta Suomea edellä, vaikkakin uusia ilmiöitä astuu esiin täälläkin.

Blogit ovat jo kauan olleet tärkeä osa yritysten markkinointia ja viestintää. Mutta mikä on sen todellinen teho ja mitkä on sen kompastuskivet. Aiheesta voisi kirjoittaa kirjan. Strategiatiimimme antaa markkinointipäättäjille kolme konkreettista kompastuskiveä jota olemme mukana ratkomassa.


1.    Blogeissa tuodaan esiin bloggaajan objektiivista pohdiskelua, ei niinkään konkreettisia ongelmia ja ratkaisuja niihin.

Viestintä lähtee kohderyhmän näkökulmasta, kun taas blogi-filosofia lähtee kirjoittajan omasta näkökulmasta. Sen vuoksi blogit tavallisesti kiinnostavat henkilöitä samassa tilanteessa. Ja monesti tämä tarkoittaa että yrityksen aktiivisimmat blogivierailijat ovat saman alan kilpailijat eikä uudet ja potentiaaliset asiakkaat.

Jos markkinointiviestintä on bloggailemisen tavoite, on tuotava vahvaa strategiaa mukaan suunnitteluun ja käännettävä katse haluttuun kohderyhmään. Blogikirjoitusten tavoite on määriteltävä ennen kirjoitusta ja aiheen kiinnostuskohteet kohderyhmälle selkeästi tiedossa.

2.    Tavoittaako yritys bloginne uusia lukijaryhmiä?

Monet blogit saarnaavat samoille lukijaryhmille kuukaudesta toiseen, ilman seurantaa tai suunnitelmaa miten laajentaa lukijakantaan potentiaalisille uusille asiakkaille.

Sosiaalisessa mediassa on orgaanista voimaa, ja hyvä sisältö leviää sen kautta luonnollisesti. Mutta useimmille yrityksille se on erittäin rajattua. Jopa twitter- ja facebook seuraajille jakaminen juuttuu monesti samoihin lukijaryhmiin, eikä markkinointi mielessä tuo uusia lukijoita yrityksen aiheen ääreen.

Yksi järkevimmistä ratkaisuista on hyödyntää lukijavirtaa siellä missä kohderyhmä jo kuluttaa mediaa. Käytännössä tämä tarkoittaa että tuo sisällön kohderyhmän ääreen, herättäen kiinnostusta ja luoden huomioarvoa yrityksen sisältöön. Tänä päivänä kohdemedioissa vierailee satoja tuhansia potentiaalisia lukijoita päivässä, jotka samalla voisivat tutustua yrityksenne blogikirjoituksiin.

3.    Lukijadataa ei osata hyödyntää oppimiseen ja kehittämiseen.

Parhaat tulokset ovat ne jotka samalla iskulla osuvat kolmeen kärpäseen. Eli kyse on siitä miten tuloksia ja dataa voi blogeissa hyödyntää tehokkaammin. Monet yritykset katsovat vierailijamääriä ilman että osaavat analysoida tai hyödyntämään tuloksia. Lukijan käyttäytymisestä voi oppia paljon. Verkkokaupan analytiikassa on jo pitkään seurattu vierailijoita ja opittu optimoimaan tuloksia.

Blogeissa tämä vaatii seurantatyökaluja ja älyä jo suunnittelussa. Helpoilla keinoilla blogi aktiivisuus voi kasvaa monta sataa prosenttia. Seuraamalla lukijoitten käyttäytymistä pystyy hyödyntämään mikä lukijoita kiinnostaa ja aktivoi. Tiedolla luodaan tehokkaampaa ja kohdennetumpaa markkinointia. Lisää tehoa tuloksista voi saada luomalla jälleenmarkkinointiryhmiä.

Monesti tulosten analysointi ja hyödyntäminen jää tekemättä sillä aika ei riitä, erikoisosaamista tarvitaan tai markkinointitiimin työpakista ei löydy tarvittavat työkalut.

Kokonaisuudessa voi kiteyttää sisältömarkkinoinnin tehostamisen näin: Sisällön laatu ratkaisee. Uusia lukijaryhmiä pitää tavoittaa. Tulokset on hyödynnettävä tehokkaasti.




Lue lisää

Lue myös nämä

Kaj Hagros: Sisältömarkkinointi on mitattavaa bisnestä

 NATIIVIMAINONTA    SISÄLTÖMARKKINOINTI  Jos yritys pystyy markkinoinnillaan kaksinkertaistamaan saapuvien tarjouspyyntöjen määrän, se voi pian arvioida, kuinka paljon itse kaupantekokin kiihtyy, Kaj Hagros sanoo.

Lue artikkeli

Tuloksia sisältömarkkinointiin räätälöinnillä

Moderni markkinointi vaatii erottuvuutta toimiakseen. Yritysten erikoisosaaminen korostuu ja markkinoinnin on osattava vastata tähän. Tarvitaan vuorovaikutteista palvelua ja yritysten tarpeisiin räätälityjä ratkaisuja. 

Lue artikkeli

Tarinan voima ja miten sillä saadaan uusia asiakkaita?

Markkinointipäättäjän ikiaikainen haaste on rakentaa yrityksen markkinointi mahdollisimman kustannustehokkaaksi, mutta kuitenkin tuloksia tuottavaksi ja liiketoimintaa kasvattavaksi kokonaisuudeksi. 

Lue artikkeli

Testimonial User Image

Tomas Forsbäck

Founder

"

Palvelumme auttaa yritystäsi pääsemään satojen tuhansien suomalaisten ulottuville, mutta maksat vain niistä, jotka lukevat artikkelisi. Aloita kohdennettu, monimediainen sisältömarkkinointi jo tänään.

Testimonial User Image

Kaarina Päivinen

Marketing Planner, AD, Saranen Consulting

"

Readpeakin natiivimainonnan palvelu on tehokas tapa saada uskottavaa lisänäkyvyyttä omille tai asiakkaan sisällöille. Olemme käyttäneet natiivimainontaa osana muuta markkinointikampanjaa ja se on toiminut todella hyvin tuoden ennätysmäärän kävijöitä asiakkaan www-sivuille. Readpeak myös palvelee huolehtien, että kampanjat varmasti toimivat ja uusia versioita tehdään kampanjan aikana lennosta, jotta päästään haluttuun tulokseen.

ReadPeak Logo
ReadPeak on natiivimainonnan edelläkävijä. Lähtökohtamme on aina asiakkaamme tarpeet ja tavoitteet. Innovatiivisen työkalumme kautta tavoitamme teille oikeat lukijaryhmät ja tuomme heidät aiheenne ääreen, vaikka joka päivä.
Scroll to Top