Kaj Hagros: Sisältömarkkinointi on mitattavaa bisnestä

Kaj Hagros: Sisältömarkkinointi on mitattavaa bisnestä

 NATIIVIMAINONTA    SISÄLTÖMARKKINOINTI  Jos yritys pystyy markkinoinnillaan kaksinkertaistamaan saapuvien tarjouspyyntöjen määrän, se voi pian arvioida, kuinka paljon itse kaupantekokin kiihtyy, Kaj Hagros sanoo.

Hänen mukaansa markkinointi pitäisi nähdä brändi- ja imagomainonnan sijasta mitattavana bisneksenä.


Hagros on kansainvälisen B2B-myynnin, –markkinoinnin ja –strategian asiantuntija. Hän on toiminut operatiivisessa johdossa ja toimitusjohtajana IT-, mobiili- ja mediayhtiöissä ympäri maailman ja perustanut kuusi yritystä ja kaksi yrityskiihdyttämöä. Hagros on tällä hetkellä Pivot5:n (aiemmin KoppiCatch) perustajaosakas ja Media Content Newsin hallituksen puheenjohtaja.

- Roolini monessa urastepissä on ollut sekä markkinoinnillinen, myynnillinen että viestinnällinen. Olen vastannut kysymyksiin: Mitä me teemme? Miksi tämä on tärkeää? Miten saadaan muutkin ymmärtämään että tämä on tärkeää?

“Päästä-päähän”-ketju tekee markkinoinnista mitattavaa

Tänä päivänä digitaalisen markkinoinnin voi rakentaa alusta loppuun asti mitattavaksi. Hagros kutsuu tätä ‘päästä-päähän’-ketjuksi.

Ketju alkaa yrityksen asiakasymmärryksestä ja sisältöjen suunnittelusta, jatkuu sisältöjen kohdennetulla levittämisellä ja asiakkaiden sitouttamisella, ja lopulta tuottaa yritykselle halutun konversion: mahdollisuuden myydä tuotettaan tai palveluaan asiakkaalle sellaisella hetkellä, jolloin asiakas on halukas ostamaan.

KoppiCatch on sijoittanut useaan yritykseen, jotka parantavat markkinoinnin kohdennusta ja verkkokaupan konversiota. Lähtökohtana on sijoittaa yrityksiin, joista voi kasvaa “globaaleja kategoriajohtajia.”

- Näemme, että Media Contentista voi tulla Suomessa tärkeä peluri. Heidän kehittämästään sisältömarkkinoinnin optimointijärjestelmästä voisi myös tulla globaali mediayhtiöiden standardi, Hagros sanoo.

Natiivimainonnan parhaat käytännöt luodaan NYT


Natiivimainonta, sisällön mainostaminen luonnollisen näköisenä osana valittua mediaa, on kasvava trendi digimarkkinoinnissa. Natiivimainonnan tavoitteena on saada:

1) oikea viesti
2) oikealle kohderyhmälle
3) oikeaan paikkaan
4) oikeaan aikaan.

- Tällainen itsepalvelutyyppinen, skaalautuva natiivipaikkojen osto ei ole ollut mahdollista ennen Media Contentin ratkaisua, Hagros toteaa.

Ennen natiivinäkyvyyttä on kyllä voinut ostaa manuaalisesti suoraan mediataloilta, mutta sitä ei ole ollut mahdollista hallinnoida monimediaisesti yhdestä palvelusta. Nyt liikenne voidaan ohjata medianostosta suoraan asiakasyrityksen sivustolle tai vaikkapa tarjospyyntölomakkeeseen.

Toinen Hagrosia innostava asia on Media Contentin kehittämä natiivimainosten optimointi. Älykkäiden algoritmien hoitaessa natiivimainosten testaamisen ja optimoinnin automaattisesti, mainostajan aikaa vapautuu tuottavampaan työhön ja mainosbudjettia säästyy.
 
Kiinnostavaksi kasvavan sisältö- ja natiivimainonnan kentän Hagrosin mukaan tekee se, ettei sen kaikkia sääntöjä ja lainalaisuuksia ole vielä keksitty.

- Uskon, että meillä Media Contentissa voi olla keskeinen rooli siinä, minkälaiset säännöt, lainalaisuudet ja parhaat käytännöt löytyvät sisältö- ja natiivimarkkinoinnin alueella – ja että meidän tuotteidemme ja järjestelmiemme kautta näitä käytäntöjä osataan tehokkaasti soveltaa.
 





Lue lisää

Lue myös nämä

Miksi B2B-sisältömarkkinointi epäonnistuu?

Viimeisten vuosien aikana on hehkutettu paljon sisältmarkkinointia. Tässä markkinointipäättäjien 3 yleistä kompastuskiveä.

Lue artikkeli

Tuloksia sisältömarkkinointiin räätälöinnillä

Moderni markkinointi vaatii erottuvuutta toimiakseen. Yritysten erikoisosaaminen korostuu ja markkinoinnin on osattava vastata tähän. Tarvitaan vuorovaikutteista palvelua ja yritysten tarpeisiin räätälityjä ratkaisuja. 

Lue artikkeli

Tarinan voima ja miten sillä saadaan uusia asiakkaita?

Markkinointipäättäjän ikiaikainen haaste on rakentaa yrityksen markkinointi mahdollisimman kustannustehokkaaksi, mutta kuitenkin tuloksia tuottavaksi ja liiketoimintaa kasvattavaksi kokonaisuudeksi. 

Lue artikkeli

Testimonial User Image

Tomas Forsbäck

Founder

"

Palvelumme auttaa yritystäsi pääsemään satojen tuhansien suomalaisten ulottuville, mutta maksat vain niistä, jotka lukevat artikkelisi. Aloita kohdennettu, monimediainen sisältömarkkinointi jo tänään.

Testimonial User Image

Kaarina Päivinen

Marketing Planner, AD, Saranen Consulting

"

Readpeakin natiivimainonnan palvelu on tehokas tapa saada uskottavaa lisänäkyvyyttä omille tai asiakkaan sisällöille. Olemme käyttäneet natiivimainontaa osana muuta markkinointikampanjaa ja se on toiminut todella hyvin tuoden ennätysmäärän kävijöitä asiakkaan www-sivuille. Readpeak myös palvelee huolehtien, että kampanjat varmasti toimivat ja uusia versioita tehdään kampanjan aikana lennosta, jotta päästään haluttuun tulokseen.

ReadPeak Logo
ReadPeak on natiivimainonnan edelläkävijä. Lähtökohtamme on aina asiakkaamme tarpeet ja tavoitteet. Innovatiivisen työkalumme kautta tavoitamme teille oikeat lukijaryhmät ja tuomme heidät aiheenne ääreen, vaikka joka päivä.
Scroll to Top