Tarinan voima ja miten sillä saadaan uusia asiakkaita?

Tarinan voima ja miten sillä saadaan uusia asiakkaita?

Markkinointipäättäjän ikiaikainen haaste on rakentaa yrityksen markkinointi mahdollisimman kustannustehokkaaksi, mutta kuitenkin tuloksia tuottavaksi ja liiketoimintaa kasvattavaksi kokonaisuudeksi. 

Hyvin harva, jos kukaan on keksinyt täydellistä ratkaisua tähän yhtälöön.  Sen sijaan kokeillaan monia tapoja, joskus turhaankin ja matkan varrella tulee pettymyksiä. Pahimmassa tapauksessa usko markkinointiin yrityksen kasvun edesauttajana rappeutuu.

Mikä sitten on järkevää markkinointia?
Tähän kysymykseen ei ole yhtä oikeaa vastausta. Yritysten markkinointi on hyvin yksilöllistä ja sidoksissa yrityksen edustamaan toimialaan.

Rautakaupalle on järkevää markkinoida keväällä terassilautoja ja säänkestäviä terassiruuveja huomiota herättävällä bannerilla, selkeästi tuote ja hinta edellä.

Mutta on onko IT-talon järkevää markkinoida vuosia kehittämäänsä verkkopalvelu- softaa yhdellä kuvalla ja parilla sanalla? Toivoen että riittävä määrä kohderyhmään kuuluvia päättäjiä kiinnittää huomiota kuvaan ja avainsanoihin?  Ei se ole.

Rautakaupan mainoksesta kiinnostunut mahdollinen ostaja tietää jo ennalta mitä rautakauppa voi hänelle tarjota, tarvekin on jo olemassa. Enää on kyse siitä mistä ostaja löytää tuotteen itselleen tärkeiden kriteerien perusteella. Ostopäätös on helppo tehdä kun tuote ja hinta vastaavat tarpeeseen. Terassilautojen ostossa ei ole juurikaan merkitystä rautakaupan pitkällä historialla tai mielenkiintoisella tarinalla.

IT-talon tarjonta monesti on paljon enemmän kuin yksi softa jota asiakas käyttää oman liiketoimintansa tukena. Softa edustaa tuotetta mutta palvelukokonaisuuteen kuuluu paljon muutakin.  Asiakas saa tuotteen lisäksi hyötyä,  tukea ja oppii uutta. Parhaassa tapauksessa asiakkaan oma liiketoiminta kehittyy merkittävästi uuden palvelun myötä ja hyödyt on taloudellisesti mitattavissa. Vieläkö on järkevää laittaa kaikki tämä, tai edes osa tästä yhteen banneriin? Entä mikä osa kokonaisuudesta on niin kiinnostavaa mahdollisen ostajan mielestä että se kannattaa nostaa esiin markkinoinnilla?

Tästä päästään tarinan voimaan:
Vanhan sanonnan mukaan kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa mutta entä jos ne tuhat sanaa kertoisivatkin IT-talon tarinaa kiinnostavalla ja huomiota herättävällä tavalla? Tarina tavoittaa tuhansia yrityksen kohderyhmän päättäjiä, luo heille mielikuvan koko yrityksestä, ei pelkästään tuotteesta. Kohderyhmän päättäjä oppii tuntemaan tämän yrityksen palvelut, tuotteet, filosofian sekä mahdollisesti saa vinkkejä miten tehostaa omaa liiketoimintaansa tämän yrityksen avulla.

Mitä tapahtuu sinä päivänä kun Toimitusjohtaja Pennasen on määrä hankkia uusi palveluntuottaja uudistamaan yrityksensä verkkopalvelut? Hän vertailee muutamia potentiaalisimpia toimijoita ja yhtenä listalla on tämä IT-talo jonka tuotteista, palveluista ja eritysosaamisesta hän on saanut lukea jo usean kuukauden ajan päivittäin. Yritys on ollut esillä niissä uutismedioissa missä Pennanen liikkuu ja hän on jo muodostanut mielikuvan tämän yrityksen palveluista. Muutamia kertoja hän on huomannut hyötyneensä tämän yrityksen antamista vinkeistä.  
Mielenkiinto on herännyt.

Tässä vaiheessa Pennanen kysyy itseltään:
”Kuinka paljon yhteistyö tämän IT-talon kanssa voisi kehittää meidän liiketoimintaamme? Pelkästään lukemalla tämän yrityksen mielenkiintoisia artikkeleita ja saamalla neuvoja päivittäisiin haasteisiin olen säästänyt pitkän pennin.”

Hyvin todennäköisesti Toimitusjohtaja Pennanen ottaa tähän nimenomaiseen IT-taloon yhteyttä ja sopii tapaamisen jossa keskustellaan mahdollisesta yhteisestä tulevaisuudesta.

Näin toimii tarinan voima.

Suomalaisilla yrityksillä on kiehtovia tarinoita jotka inspiroivat, motivoivat ja kannustavat yritysten omiakin työntekijöitä. Niitä ei kannata piilottaa kulissien taakse vaan kertoa se tuhansille kiinnostuneille lukijoille jotka jonain päivänä voivat olla uskollisia asiakkaita.

Hyvä Markkinointipäättäjä: Oletko sinä valmis kertomaan yrityksesi tarinan tuhansille suomalaisille yrityspäättäjille?





Lue lisää

Lue myös nämä

Tuloksia sisältömarkkinointiin räätälöinnillä

Moderni markkinointi vaatii erottuvuutta toimiakseen. Yritysten erikoisosaaminen korostuu ja markkinoinnin on osattava vastata tähän. Tarvitaan vuorovaikutteista palvelua ja yritysten tarpeisiin räätälityjä ratkaisuja. 

Lue artikkeli

Kaj Hagros: Sisältömarkkinointi on mitattavaa bisnestä

 NATIIVIMAINONTA    SISÄLTÖMARKKINOINTI  Jos yritys pystyy markkinoinnillaan kaksinkertaistamaan saapuvien tarjouspyyntöjen määrän, se voi pian arvioida, kuinka paljon itse kaupantekokin kiihtyy, Kaj Hagros sanoo.

Lue artikkeli

Miksi B2B-sisältömarkkinointi epäonnistuu?

Viimeisten vuosien aikana on hehkutettu paljon sisältmarkkinointia. Tässä markkinointipäättäjien 3 yleistä kompastuskiveä.

Lue artikkeli

Testimonial User Image

Tomas Forsbäck

Founder

"

Palvelumme auttaa yritystäsi pääsemään satojen tuhansien suomalaisten ulottuville, mutta maksat vain niistä, jotka lukevat artikkelisi. Aloita kohdennettu, monimediainen sisältömarkkinointi jo tänään.

Testimonial User Image

Kaarina Päivinen

Marketing Planner, AD, Saranen Consulting

"

Readpeakin natiivimainonnan palvelu on tehokas tapa saada uskottavaa lisänäkyvyyttä omille tai asiakkaan sisällöille. Olemme käyttäneet natiivimainontaa osana muuta markkinointikampanjaa ja se on toiminut todella hyvin tuoden ennätysmäärän kävijöitä asiakkaan www-sivuille. Readpeak myös palvelee huolehtien, että kampanjat varmasti toimivat ja uusia versioita tehdään kampanjan aikana lennosta, jotta päästään haluttuun tulokseen.

ReadPeak Logo
ReadPeak on natiivimainonnan edelläkävijä. Lähtökohtamme on aina asiakkaamme tarpeet ja tavoitteet. Innovatiivisen työkalumme kautta tavoitamme teille oikeat lukijaryhmät ja tuomme heidät aiheenne ääreen, vaikka joka päivä.
Scroll to Top